Sign up for the event

You’ll be contacted as soon as possible.

Event sign up

By using this form you agree to us storing your data for up to 6 months.
Contact us in case you want your data deleted.

Tre fulde løbsweekender på godt en uge afsluttede sæsonen for Patrik Matthiesen i Lamborghini Super Trofeo Europe på Vallelunga i Italien.

Med to 12. pladser i sjette og sidste afdeling af det europæiske mesterskab var Patrik klar til deltagelsen i World Finals. Sammen med Yury Wagner dystede han mod de bedste Lamborghini Super Trofeo Pro/Am-kørere fra hele verden.

Niveauet var bestemt også præget af World Finals-stemning. I kvalifikationen til weekendens to løb, måtte Patrik og Yury konstatere, at over en enkelt omgang er der fortsat noget at arbejde med:

– Vi bøvlede noget med kvalifikationen og endte med at kvalificere os langt nede i feltet. Det er ikke godt nok, og det er helt sikkert det primære fokus i min vintertræning, siger Patrik, som til gengæld kunne glæde sig over, at duoens race pace er noget bedre.

I det første løb var Yury Wagner kommet godt afsted og hentede flere placeringer, da safety car kom på banen kort før pitvinduet åbnede. Det udløste et reelt kaos med over 40 biler, som alle forsøgte at udnytte safety car-perioden til et hurtigt pitstop. Men da Patrik kom på banen igen, havde han hentet flere placeringer takket være et effektivt pitstop fra Leipert Motorsport. Udbyttet udeblev dog:

– Jeg kom til at ligge i en gruppe, der blev sinket af en kører, som ikke havde forstået, at han skulle indhente selve feltet bag safety car, så da løbet blev givet frit, var vi 38 sekunder efter resten af feltet, fortæller Patrik, som trods alt var den forreste kører i bagtroppen, da målstregen blev krydset.

Søndag tog Patrik revanche, da han med en stærk start skød fire pladser frem i feltet og kørte et løb i højt tempo. Omkring halvvejs kom Yury Wagner i bilen og fortsatte med at køre sig fremad, men efter en safety car-periode missede en konkurrent bremsepunktet og endte med at ramme den lyseblå Lamborghini, som spandt rundt og mistede op mod 15 placeringer.

– Det er møgfrustrerende at blive taget af banen på den måde – og det er jo sket en del gange i denne sæson. Det er en udfordring i Pro/Am-feltet, for der er nogle uerfarne kørere, som får lavet nogle fejl, der koster dyrt for andre end dem selv. Men sådan er gamet, og vi må jo bare køre hurtigere, så de andre ikke kan ramme os, griner Patrik.

Med sæsonen vel overstået kan Patrik Matthiesen se tilbage på en sæson, der trods et manglende gennembrud har været positiv og udviklende:

– Det har virkelig været en fed sæson. Leipert Motorsport er dybt professionelle, og jeg har følt mig som del af en stor familie. Det har jeg savnet i nogle sæsoner, så det har været rart at finde “hjem”.

Selvom sæsonen er slut, fortsætter arbejdet for Patrik Matthiesen. Både bag rattet og skrivebordet:

– Jeg skal hjælpe Leipert Motorsport med lidt testarbejde her i december måned, men den primære opgave er at sikre det økonomiske fundament for 2024-sæsonen, så jeg er allerede godt i gang med sponsorjagten. Jeg tror på at det nok skal lykkes, men det kræver at mine trofaste sponsorer har lyst til at fortsætte, fortæller Patrik Matthiesen.