Sign up for the event

You’ll be contacted as soon as possible.

Event sign up

By using this form you agree to us storing your data for up to 6 months.
Contact us in case you want your data deleted.

Banen kender han som sin egen baglomme, men i weekenden skal Patrik Matthiesen køre sit første Lamborghini-løb på Spa-Francorchamps.

Anden afdeling af Lamborghini Super Trofeo Europe-mesterskabet bliver kørt på den belgiske Formel 1-bane, og selvom den sønderjyske racerkører har kørt på banen mange gange før, er det lidt anderledes når han denne gang ræser afsted i sin Lamborghini Huracan Super Trofeo-racer.

– Den kører anderledes end mange af de biler, jeg har kørt i før, så der bliver nogle ting at vænne sig til. Når det er sagt, så føler jeg mig godt hjemme på banen, så jeg kan fokusere fuldt ud på at forbedre mig i bilen, fortæller Patrik Matthiesen, som sammen med sin medkører, Yury Wagner, har planen for weekenden klar:

– Det er faktisk meget nemt, for vi har besluttet at vi skal udvikle os og finde mere fart hver eneste gang, vi sidder i bilen. Vi nåede et pænt stykke allerede ved første løb på Paul Ricard, så nu lægger vi os i selen og knokler videre.

Efter første løb i Sydfrankrig var der mange oplevelser og erfaringer, som skulle fordøjes. Ét var at lære bilen at kende og fornemme niveauet af konkurrence – men der var noget helt andet, som kræver tilvænning.

– Jeg har været vant til at køre i løbsserier med meget strikse regler omkring ‘track limits’; altså hvor langt, man må køre udenfor banens afgrænsning på vej igennem svingene. Der ser det ud til at man ikke fokuserer helt så meget på at de regler skal overholdes, som jeg har været vant til … så det skal selvfølgelig udnyttes til vores egen fordel, griner Patrik Matthiesen.

Løbet på Spa-Francorchamps køres som opvarmning til årets 24 timers-løb på banen. Derfor starter weekenden allerede torsdag formiddag med den første, frie træning, mens de to løb køres fredag og lørdag. Løbene vises live på Lamborghini Squadra Corse’s Youtube-kanal: https://youtube.com/@LamborghiniSquadraCorse/streams

Tidsplan Lamborghini Super Trofeo Europe – Spa Francorchamps

Torsdag
10.10 – Free Practice 1
16.20 – Free Practice 2

Fredag
10.30 – Qualifying 1
11.00 – Qualifying 2
15.55 – Race 1

Lørdag
10.35 – Race 2