Sign up for the event

You’ll be contacted as soon as possible.

Event sign up

By using this form you agree to us storing your data for up to 6 months.
Contact us in case you want your data deleted.

En svær debutweekend gav masser af erfaringer og blod på tanden for den sønderjyske Lamborghini Super Trofeo-kører, der fik løbsdebut med Leipert Motorsport.

Forud for weekenden vidste den 24-årige racerkører, at der ville være en stejl indlæringskurve. Med en krævende racerbil og et stort felt af kompetente konkurrenter fik han og teamkammeraten Yury Wagner rigeligt at se til – og det fik han ret i.

Efter to tidtagninger, hvor de to kørere var 11. bedst i PRO-klassen, kunne Patrik Matthiesen for første gang i tre sæsoner starte løbet bag rattet af bilen:

– Jeg har kørt i nogle mesterskaber, hvor det altid var min teamkammerat som skulle starte i bilen, så jeg var da en lille smule spændt på opgaven – men det gik rigtig fint. Med 48 biler i feltet sker der meget på kort tid, og selvom jeg fik en fin start, måtte jeg af banen for at undvige en konkurrent, der var snurret foran mig, og det kostede meget tid, fortæller Patrik Matthiesen, der dog kæmpede sig tilbage i feltet og kunne se Yury Wagner afslutte arbejdet, da han kørte i mål på 11. pladsen i PRO-klassen.

I løb nummer to var det Yury Wagner, som startede i bilen og kørte den første halvdel af løbet. Han kunne give det varme sæde videre til Patrik, som arbejde sig frem til 8. pladsen i feltet, inden en uheldig episode satte duoen markant tilbage:

– Der var virkelig fart på, men da jeg nærmer mig det sidste sving på omgangen er der én bagfra, som har forbremset sig og rammer mig på baghjulet så jeg ryger af banen og punkterer. Jeg fik kæmpet mig i pit og fik et andet hjul på, men der var vi allerede sat godt tilbage, fortæller Patrik, som må nøjes med endnu en 11. plads i PRO-klassen.

Selvom resultaterne ikke afspejler det, så er både Patrik og Leipert Motorsport godt tilfredse med weekendens indsats:

– Det har været en hård og lærerig weekend. Bilen er så brutal at man ikke drømmer om det; absolut den mest fysisk krævende racerbil, jeg nogensinde har prøvet. Både Yury og jeg selv har flyttet os meget på kort tid, så jeg er slet ikke i tvivl om, at det her kan gå hen og blive rigtig godt.

Det næste løb i Lamborghini Super Trofeo Europe køres i den sidste weekend i juni på Spa-Francorchamps; en bane, som Patrik har masser af erfaring med fra tidligere sæsoner.

De to løb fra Circuit Paul Ricard kan ses eller genses på Youtube.

Race 1:

Race 2: